tiistai 4. joulukuuta 2012

Hiillostettua siikaa ja lämmin fenkoli-appelsiinisalaatti

Oltiin viime viikolla Kulinaarisen Instituutin kastike-kurssilla (erittäin suositeltava!), josta käteen jäi useita erinomaisia reseptejä. Tässä niistä yksi.



Hiillostettua siikaa
1 siikafile / 1-2 hlö (riippuen annoksen halutusta koosta)
voita ja suolaa

Lämmin fenkoli-appelsiinisalaatti
(6 annosta)
2 kpl fenkolia
2 kpl appelsiinia
1 pieni chilipalko
2 oksaa tuoretta korianteria
oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
suolaa ja vastajauhettua pippuria

Voitele uunivuoka / uunipelti ja asettele puolitetut siikafileet pellille nahkapuoli ylöspäin.

Halkaise fenkoli ja leikkaa kova juuriosa pois. Suikaloi loput. Fileroi appelsiini veitsellä. Halkaiset chilipalko pituussuuntaan. Poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Pilko korianteri pieneksi. Kaada oliiviöljy pataan, lisää fenkoli ja sekoita. Lisää valkoviini ja anna hautua al denteksi. Lisää loput ainekset ja mausta. Sekoita varovasti, etteivät appelsiinit rikkoonnu.

Nosta siikojen nahkapuolelle pari nokaretta voita. Kypsytä siikafileitä uunissa grillivastuksen alla (n. 290 astetta) n. 3-4 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti