tiistai 4. joulukuuta 2012

Seesaminsiemenillä päällystettyä broilerin rintafileetä ja karpalokastiketta

Oltiin viime viikolla Kulinaarisen Instituutin kastike-kurssilla (erittäin suositeltava!), josta käteen jäi useita erinomaisia reseptejä. Tässä yksi, jota ollaan tehty useaan otteeseen jälkikäteen - etenkin silloin kun on paljon nälkäisiä ruokailijoita!



Seesaminsiemenillä päällystettyä broilerin rintafileetä
1 luuton ja nahaton broilerin rinta / hlö
1 keltuainen
kuorittuja seesaminsiemeniä
suolaa, valkopippuria

Sivele broilerinrinnan kauniimpi puoli munankeltuaisella. Paina rinta sen jälkeen seesaminsiemeeniin niin, että siihen tarttuu mahdollisimman paljon siemeniä. Halutessasi voit ruskistaa pinnat nopeasta kuumalla pannulla ennen uuniin laittamista. Paista rinnat uunissa 200 asteessa n. 12-15 minuuttia, kunnes sisälämpö on 65 astetta.

Karpalokastike
125 g karpalohyytelöä
75 g karpaloita (puolukat ja herukatkin käy)
yhden appelsiinin puristettu mehu
1 tl raskalaista sinaappia
0,5 dl portviiniä
vettä
0,5 dl sokeria
raastettua piparjuurta maun mukaan

Murskaa karpalot kevyesti, sekoita niihin sokeri, appelsiinimehu  ja sinappi. Purista hyytelö siivilän läpi, sekoita siihen portviini. Sekoita molemmat keskenään ja lisää piparjuuri.

Kastikkeen voi soseuttaa yleissekottimella tasaiseksi, jolloin ainekset voi ensin sekoittaa keskenään ja sen jälkeen soseuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti