sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Turkulaisten mätikakku

Luottoystäväni Jutta täydensi meidän tämän vuoden joulupöytää mätimousse-reseptillä. Raisiossa mätikakuksi ristitystä hyydykkeestä tuli tämän joulun hitti!

Tehtiin kakku pieneen irtopohjavuokaan koska taiteiltiin hyydykettä ensimmäistä kertaa mutta esimerkiksi kuivakakkuvuoissa hyydytetty mousse antaisi kauniimpaa muotoa. Kuvan mätikakku on tehty 1,5 kertaisesta reseptistä ja on Lassen visuaaliseen silmään luottaen koristeltu tillillä ja mädillä.


Turkulaisten mätikakku
200 g kirjolohen mätiä
200 g graavi- tai kylmäsavulohta
1 sipuli
tillisilppua
2 dl ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
suolaa, valkopippuria

Hienonna lohi ja sekoita mäti, sipulisilppu, tillisilppu ja ranskankerma keskenään. Liota liivatelehdet 10 minuuttia kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna sitruuna kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele mätiseoksen joukkoon liivateseos ja vatkattu kermavaahto sekä mausteet. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan ja anna hyytyä kylmässä. Kasta vuoka kuumaan veteen hetkeksi ennen kumoamista tarjoiluvadille ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti