Tammikuun Glorian Ruoka&Viini tarttui käteeni kauppareissulla Turussa ja yllätti sisällöllään, joka keskittyi pääosin puuroresepteihin ja papuresepteihin. Ei ehkä ole yllätys että tässä keittiössä aloitetaan reseptien kokeilu puuropäästä.
Kermainen ohra-riisiuunipuuro
8 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
1 dl tummaa puuroriisiä
1 1/2 tl suolaa
4 rkl voita + 3 rkl vuokaan
Lisäksi
omenahilloa ja kanelia tai rusinasoppaa
Voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2 l) voilla. Mittaa vesi, kerma, ohrasuurimot, puuroriisi ja suola vuokaan. Nostele päälle voinokareita. Anna puuron hautua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 20 minuuttia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa puuro omenahillon ja kanelin tai rusinasopan kanssa.
Ja vitsi mikä tuoksu jo hautumisen aikana!
Kermainen ohra-riisiuunipuuro
8 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
1 dl tummaa puuroriisiä
1 1/2 tl suolaa
4 rkl voita + 3 rkl vuokaan
Lisäksi
omenahilloa ja kanelia tai rusinasoppaa
Voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2 l) voilla. Mittaa vesi, kerma, ohrasuurimot, puuroriisi ja suola vuokaan. Nostele päälle voinokareita. Anna puuron hautua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 20 minuuttia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa puuro omenahillon ja kanelin tai rusinasopan kanssa.
Ja vitsi mikä tuoksu jo hautumisen aikana!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti