lauantai 19. helmikuuta 2011

Kokoosohukaiset ja mango-inkiväärihilloke

Mums! Hesarin ruokatorstai yllätti mukavasti tarjoamalla trooppisia reseptejä talven keskelle. Mangosalaatin, kookos-mangokalan ja kookoskinuskin ohella löytyi resepti kokoosohukaisiin ja mango-inkiväärihillokkeeseen. Ja sehän sopii tähän keittiöön!



Kookosohukaiset
(40 pientä lettua)

2 dl kookosmaitoa
1 dl riisijauhoa
1/2 dl kookoshiutaleita
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
voita tai öljyä paistamiseen

Vastaa keskenään kaikki ohukaistaikinan ainekset ja jätä taikina turpoamaan huoneenlämpöön 1-2 tunniksi niin että kookoshiutaleet kunnolla pehmenevät. Kuumenna ohukaispannu kohtalaisen kuumaksi. Sulata pannulla rasvaa ja paista taikinasta pieniä lettuja molemmin puolin. Tarjoa inkiväärihillokeen kanssa.



Inkiväärihilloke
1 iso kypsä mango
1 pala hillottua inkivääriä (meillä käytettiin jauhettua inkivääriä)
1 dl hillosokeria
1 dl omenamehua
tilkka väkiviinaetikkaa

Viipaloi mangon hedelmäliha paloiksi. Suikaloi hillottu inkivääri. Pane mango- ja inkiväärinpalat, hillosokeri, mehu ja väkiviinaetikkatilkka kattilaan. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaein kymmenisen minuuttia, kunnes seos on hillomaista. Jäähdytä ja nosta jäähtyneenä viileään tarjoilua odottamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti