keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Munakoisovuoka-unelmia

Lähikaupan Me-lehti tarjoili viime vuonna 3. numerossaan ohjetta munakoiso-perunavuokaan. Uunivuokien ylimpänä ystävänä nappasin reseptin tietysti talteen ja viime viikolla hankin vuokaa varten aineksetkin. Venyneistä työpäivistä johtuen vuokaa päästiin kuitenkin tekemään vasta neljän päivän päästä kauppareissusta - ja mitä oli ehtinytkään käydä! Munakoisot olivat menneet jääkaapissa ruskeanmädiksi. Ulkopuolelta eivät olleet edes pehmenneet. Olin ehtinyt jo kuorimaan perunat, joten munakoisojen puuttuessa meillä syötiin vuoan sijaan jauhelihakastiketta ja keitettyjä perunoita.



Tässä kuitenkin ohje oheen, se täytynee testata ensi viikolla kestävämmällä aikataululla.

Munakoiso-peruna-vuoka
(6 annosta)

1 munakoiso
10 kuorittua, keskikokoista perunaa
oliivi- tai rypsiöljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
1,5-2 tl oreganoa
2 tomaattia

Juustokastike
200g mustaleima-emmentaljuustoa
1/2 dl vehnäjauhoja
6 dl kevytmaitoa
3/4 tl suolaa
1/2 tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
1/2 tl muskottipähkinää

Pinnalle
40 g mustaleima-emmentaljuustoa

Viipaloi pesty munakoiso sekä perunat ja ruskista viipaleet useammassa erässä öljyssä paistinpannussa. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli sekä valkosipulin kynnet. Mausta munakoiso- ja perunaviipaleet sekä jauheliha-sipuliseos suolalla, pippurilla ja oreganolla.

Raasta emmentaljuusto ohueksi, kaada raaste kattilaan, sekoita jauhot juustoraasteeseen ja kaada maito päälle. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä 2-3 minuuttia kevyesti poreillen. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

Levitä perunaviipaleet ja jauhelihaseos laakeaan uunivuokaan ja kaada kaksi kolmasosaa kastiketta päälle. Asettele munakoiso ja tomaattiviipaleet vuokaan, valuta kastikkeen loppu viipaleille ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä vuoka uunista ottamisen jälkeen kannella tai foliolla ja anna maustua 15 minuuttia ennen syöntiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti