maanantai 7. helmikuuta 2011

Tymäkkä papukeitto

Lasse oli leikannut joku aika sitten talteen Hesarin Kokeile tätä -palstalta reseptin, joka oli otsikoitu Tosi hyvää papukeittoa. Ihmettelin miten kukaan voi samassa lauseessa käyttää sanoja 'tosi hyvää' ja viitata papuihin. Pavuilla ei oikein ole ollut sijaa tässä keittiössä, enkä varsinaisesti ollut ajatellut että minkäänlaista muutosta tilanteeseen tarvittaisiinkaan.

Sunnuntaina pyörittelin kaupassa käsissäni euroshopperin paputölkkejä, jotka näyttivät juuri niin houkuttelevilta kun olin ajatellutkin. Jossain mielenhäiriössä päädyin kuitenkin ostamaan kyseistä tavaraa pari purkkia.


Tänään työpäivä venyi, ja tulevalle viikolle varatuista iltaruoista papukeitolla oli lyhin valmistusaika.

Ja niinhän siinä tietysti kävi että keitto oli kaikessa mausteisuudessaan aivan superhyvää! Pavut eivät tuntuneet jauhoisilta, vaan päinvastoin tasapainottivat muuten todella tymäkkää lientä. Jos jossain keitossa on makua niin tässä! Pistäkäähän papua pöytään!

Tosi hyvä tomaatti-papukeitto
(4-6 annosta)

2 tlk paseerattua tomaattia
2 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl rakuunaa
chiliä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kermaa

Lämmitä oliiviöljy kattilassa. Kuullota mausteita miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita keittoon pavut ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna. Tarjoa leivän kera.

Meiltä oli jäänyt sunnuntain risottolounaalta grana padanoa ja vuohenjuustoa, joten lisättiin niitä valmiin keiton päälle. Sopivat hyvin mukaan ja tasoittivat sopivasti tymäkkää makua.

Ja kuten Hesarin toimittaja kirjoitti: paitsi että tämä soppa syntyy aivan superhalvalla, sen ainekset ovat myös sellaisia joita voi pitää kuukausikaupalla kaapissa pilaantumatta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti