Vuoden 2008 Kotiliedestä poimin (ennen lehtiroskiskeikkaa) reseptin savolaiselle ryynirieskalle. Rieskan voi tehdä sellaisenaan tai lisätä joukkoon esimerkiksi sieniä, jos haluaa ruokaisampaa purtavaa. Meillä rieskaan meni sienien sijaan pellavan ja auringonkukansiemeniä.
Ryynirieska
(pellillinen eli n. 20 palaa)
5 dl vettä
100 g sieniä
4 dl rieskaryynejä
8 dl piimää
2 dl kermaa
1 muna
1 rkl voisulaa
1,5 tl suolaa
Liota ryynejä vedessä tunnin ajan. Kuullota sienet voissa. Lisää muut ainekset ja kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Ryynirieska
(pellillinen eli n. 20 palaa)
5 dl vettä
100 g sieniä
4 dl rieskaryynejä
8 dl piimää
2 dl kermaa
1 muna
1 rkl voisulaa
1,5 tl suolaa
Liota ryynejä vedessä tunnin ajan. Kuullota sienet voissa. Lisää muut ainekset ja kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti