torstai 3. helmikuuta 2011

Pikku-Runebergit

Runebergintortuissa on vähän sama juttu kuin mokkapaloissa: kuorrutus on se paras juttu! Kun haluaa maksimoida kuorrutteen määrän, ei tarvitse kuin tehdä tortut mini-muffinivuoalla :) Superhyvää ja herkkuja voi syödä useamman!


200 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
50 g mantelirouhetta
1 dl piparkakkumuruja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
pari tippaa karvasmanteliöljyä

Kostutus
1 dl vettä
1 dl punssia
2 rkl sokeria

Koristeluun
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä tai sitruunamehua

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat voi-sokeriseokseen yksitellen koko ajan vatkaten. Rouhi mantelit ja murenna piparit hienoiksi muruiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää pari tippaa karvasmanteliöljyä. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota muotit ja täytä ne taikinalla. Paista torttuja 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Mittaa kostutusaineet kattilaan ja kiehauta liemi. Sivele tortut kostutusliemellä kauttaaltaan. Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa. Koristele tortut vadelmahillolla ja sokerikuorrutuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti