maanantai 28. helmikuuta 2011

Perinteinen paahtopaisti

Viime aikoina on pari kertaa tullut tehtyä perinteistä paahtopaistia jääkaappiin. Valmistusprosessi vaan täytyy muistaa aloittaa ajoissa jos haluaa antaa paistille aikaa muhia ensin marinaadissa ja uunin jälkeen vielä sanomalehtien välissä. Ei mitään fast foodia!

 
Paahtopaisti

iso sipuli
3-4 kpl valkosipulinkynttä
pieni sitruuna
1 dl punaviiniä
2 rkl sinaapin siemeniä
korianteria, meiramia, timjamia
pippuria, suolaa

Anna paahtopaistin maustua marinadissa ainakin vuorokausi. Kääntele maustumisen aikana.

Otan 1-2 tuntia ennen paistoa huoneen lämpöön. Sivele marinaadilla ennen paistoa. Ruskista pinta nopeasti kiinni joka puolelta. Paista uunissa 125 asteessa kunnes lihan sisälämpötila on 65 astetta (70 asteessa on jo kypsä). 

Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria. Kääri folioon ja sanomalehteen (n. kolmasosa arki-Hesaria, paistin koosta riippuen). Anna kypsyä loppuun sanomalehtikäärössä tunnista kahteen tuntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti