Oltiin koko aamupäivä ja päivä kampanjoimassa keskustassa Kolmella Sepällä (15 asteen pakkasessa), jonka jälkeen mieli teki jotain todella täyttävää ja kuumaa lounasta. Äyriäispata veti hiljaiseksi - aivan tajuttoman hyvää!
Murden äyriäispata
(5-6 annosta)
400 g pekonia
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
6 keskikokoista perunaa
2 tlk simpukoita (vedessä)
(katkaravunpyrstojä)
1-1,5 dl kermaa
2 pientä prk tomattipyrettä
timjamia
Paista pekonit omassa rasvassa pannulla pilkottujen sipuleiden kanssa. Lisää kuutioidut perunat, muutama desilitra vettä, tomattipyre sekä timjami maun mukaan. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää simpukat, katkaravunpyrstöt ja kunnon loraus kermaa. Kuumenna. Tarjoile tuoreen leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti