keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Kampasimpukat granaattiomenakastikkeessa


Siemenet irtoavat helpommin kun pyörittelee granaattiomenaa pöytää vasten ennen kuorimista. Jos siemeniin haluaa enemmän makua, ne voi liottaa alkoholissa. Granaattiomenan voi myös puristaa mehuksi ja valmistaa siitä sorbettia tai keittää mehun sokerin kanssa makusiirapiksi.



12 kampasimpukkaa
suola, rouhittu valkopippuri

Marinadi:
1 granaattiomena
1/2 limetin mehu
3 rkl oliiviöljyä
1 cm pala tuoretta inkivääriä
6 basilikanlehteä
1 kevätsipulin varsi tai ruohosipulia
1 tl suolaa
ripaus sokeria

Pyöräytä kampasimpukat öljyssä, suolaa ja pippuroi. Ruskista.

Valmista marinadi. Irrota granaattiomenan siemenet. Siirrä siemenet kulhoon ja lisää niihin limettimehu, öljy, kuorittu ja raastettu inkivääri, hienonnetut basilikanlehdet ja kevätsipuli. Mausta suolalla ja sokerilla. 

Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. Tarkista maku. 

Kaada marinadi kampasimpukoiden päälle 1-2 tuntia ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti