keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Pistaasibiscotit




(n. 20 kpl)
50 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
3,25 dl vehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl rouhittua pistaasia
2 tl raastettua appelsiinin tai sitruunan kuorta
1 kananmuna
1 rkl vastapuristettua appelsiinin tai sitruunan mehua

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja pistaasi keskenään. Lisää kuivaseos appelsiininkuoren kanssa voivaahtoon. Lisää lopuksi muna ja appelsiinimehu. Muotoile taikina tasaiseksi seokseksi. 

Jaa taikina kahtia ja muotoile paloista 20x5 cm tangot. Paista 175 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. 

Anna tankojen hieman jäähtyä ja leikkaa ne terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Laita palat leikkauspinnat ylöspäin pellille leivinpaperin päälle ja paista vielä 10 min tai kunnes palat ovat rapeita.

Sitruunan kuorta kannattaa laittaa vähän reilummin jos haluaa kekseihin kirpeyttä. Jos laittaa vähemmän, saa makeampia. Pistaasi kannattaa rouhia huolellisesti pieneksi, jotta keksien leikkaaminen sujuu ilman että ne murenevat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti