keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Kesäterveisiä: oluttölkkibroileri ja hamppareita







Oluttölkkibroilerin resepti otettu Nurmen, Vahteran ja Rantalan kirjasta Mojo

1 jyväbroileri
2-3 rkl grillimaustetta
0,5 dl grillausöljyä
0,33 cl tölkki keskiolutta

Avaa tölkki keskiolutta. Juo puolet ja jätä toinen puoli tölkkiin. Tee purkinavaajalla reikiä tölkin kanteen ja kylkien yläreunaan. 

Aseta tölkki tasaiselle alustalle ja paina broileri sen päälle niin että tölkki uppoaa vatsaonteloon. Ripottele pintaan maustetta ja sivele grillausöljyllä. 

Grillaa miedolla lämmöllä (kuten kuvassa) kansi alhaalla, kunnes pinta on kauniin ruskea ja liha kypsää. Tämä vie runsaan tunnin. Broilerin alle on hyvä laittaa alumiininen tiputusastia ja tarvittaessa vaihtaa se grillauksen aikana ettei astiaan tippunut rasva kuumene liikaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti