Venäläinen illallinen alkaa tyypillisesti borssikeitolla smetanan ja leivän kera. Itse tehdään borssia yleensä viikonloppuina lounaaksi.
Naattiborssi
(noin 10 annosta)
1 l suikaloitua punajuurta
1 l suikaloitua kaalia
1 l muita juureksia (porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa)
(juuresten naatteja)
3-4 rkl väkiviinaetikkaa
kasvislientä
3 sipulia
1 kokonainen valkosipuli
1/2 dl rypsiöljyä
2-3 purkkia tomattipyreetä (à 70 g)
suolaa, mustapippuria
tuoreita yrttejä (rakuunaa, timjamia, basilikaa tai tilliä)
(chiliä)
Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota kuumassa öljyssä punajuurisuikaleet. Lisää suikaloitu kaali ja muut juurekset. (Käytä myös juuresten hyvät naatit. Huuhdo naatit, leikkaa pieneksi silpuksi, kuullota ja lisää pataan.) Lisää väkiviinaetikkaa ja kasvislientä.
Kuori sipulit suikaleiksi. Hienonna valkosipulin kuoritut kynnet ja kuullota kaikki sipulit öljyssä tomaattipyreen kanssa. Seosta on sekoitettava koko ajan ettei tomaatti pääse kärähtämään. Lisää keiton joukkoon.
Anna kysyä hitaasti hiljakseen pulpahdellen ainakin 1,5-2 tuntia. Tarkista keiton maku. Lisää suolaa, mustapippuria ja tuoreita yrttejä hienoksi leikattuna. Terästä makua halutessassi chilillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti