keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Punajuuri-jauhelihalaatikko

Punajuuri-jauhelihalaattikkoa on nautittu useita kertoja arkena, mums! Laatikko ei kaipaa välttämättä riisiä, mutta se toki tekee laatikon ruokaisammaksi.



1 dl riisiä
5 dl vettä
5-6 kpl punajuuria
1 sipuli
400 g jauhelihaa
2 tl basilikaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
5 dl maitoa
2 kananmunaa

Esikeitä riisi (n. 10 min). Kuori punajuuret ja raasta raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli.

Ruskista jauheliha omassa rasvassa. Lisää sipulikuutiot ja annan pehmentyä. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla.

Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen. Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa esimerkiksi salaatin ja ruisleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti