keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Mascarpone-suklaabrownies



Mascarpone-suklaabrownies
(18 palaa)

200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 70%)
200 g suolatonta voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Tuorejuustotäyte:
400 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
2 kananmunaa

Koristeluun mansikoita tai hedelmiä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele leivinpaperi voilla ja laita se n. 20x30 cm kokoiseen uunivuokaan.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaikseksi. Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita.

Sekoita tuorejuustotäytteen ainekset keskenään.

Levitä 3/4 suklaataikinasta vuokaan. Levitä tuorejuustotäyte taikinan päälle. Lisää loppu suklaaseos tuorejuuston päälle. Tee taikinan pintaan veitsellä kuvioita.

Paista uunin keskitasolla 35-45 minuuttia. Brownie saa jäädä hieman tahmeaksi.

Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

Note 5.11.2011: Sisko oli tehnyt taikinan suoraan irtopohjavuokaan - toimii kuulemma myös erittäin hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti