lauantai 1. joulukuuta 2012

Gluteeniton suolainen piirakkataikina

Aika moni lähipiirissä on keliaakikko, jonka vuoksi usein eteen tulee tarve leipoa jotain gluteenitonta. Ainakin suurimmista marketeista saa yhtä gluteenitonta valmispiirakkapohjaa (muistaakseni vaaleansinisessä päällyspaperissa) mutta omat kokemukset pohjan käytöstä on huonot: koostumus ei ole hyvä ja maku on paha.

Hain joitakin kuukausia sitten netistä helppoa reseptiä gluteenittoman suolaisen piirakan pohjan tekemiseksi, ja alla olevaa Kotilieden reseptiä on nyt testattu lukuisia kertoja aina onnistuneesti: hyvä maku, hyvä koostumus.



Gluteeniton suolainen piirakkataikina
(1 piirakkapohja)
125 g maitorahkaa
125 g leivontamargariinia
2,5 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
1 til leivinjauhetta

Sekoita maitorahka pehmeään (!) rasvaan. Lisää jauhot, joihin olet yhdistänyt leivinjauheen. Sekoita hyvin. Taputtele taikina leipäjauhoseoksen avulla voideltuun vuokaan. Täytä suolaisella tai makealla täytteellä ja kypsennä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti