maanantai 2. toukokuuta 2011

Tattaripannukakku

Köyhän miehen blinejä eli Valion tattaripannukakkuohjetta testattiin myös vappuna. Toimi siian mädin, smetanan ja suolakurkkujen kanssa mainiosti eikä kärsi pitkästä paistamisen ja nauttimisen välisestä odotusajasta.


Tattaripannukakku
12-16 palaa

7 dl maitoa
120 g smetanaa
25 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
3/4 dl sulatettua voita

Lämmitä maito-smetanaseos mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon suola ja jauhot. Laita kulho lämpimään veteen. Peitä leivinliinalla. Odota kunnes taikina kuplii (n. 30 min).

Vatkaa sekaan munat ja sulatettu voi. Kaada taikina uuninpannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 25 minuuttia.

Tarjoa lisänä esimerkiksi mätiä, hienonnettua sipulia, sienisalaattia ja smetanaa tai turkkilaista jugurttia. Alkuperäinen resepti ehdottaa tarjoilua myös hillon ja kermavaahdon kanssa - rohkea kokeilee! :)

Lassen marinoimiin katkiksiin laitettiin valkosipulia, chiliä, laadukasta oliiviöljyä, soijaa  (1rkl), siirappia (1 tl), pieni nokare wasabia sekä suolaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti