Tehtiin Thaimaasta paluun kunniaksi thai-vivahteisia purilaisia pop-up burger -ravintolassa Pikku-Huopalahdessa. Todella hyvää! Alla oleva resepti löytyy tuoreesta Viini-lehden olutliitteestä, jota varioitiin hieman meidän seurueelle sopivammaksi (ts. kananjauhelihan sijaan käytettiin nautaa - hyvin toimii kaikkien mausteiden kanssa sekin!).
Thaipurilaiset
4 annosta
Wasabi-majoneesi
5 rkl majoneesia
1 tl wasabi-tahnaa
1 tl limettimehua
1 avokado
Pihvit
400 g kana- tai kalkkunajauhelihaa
2 tl valkosipulia raastettuna
4 tl inkivääriä raastettuna
2 rkl teriyaki-kastiketta
kourallinen korianteria silputtuna
2 vartta ruohosipulia silputtuna
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
8 sämpylää
1-2 chilipalkoa pilkottuna
2 avokadoa viipaloituna
1 lime
Sekoita majoneesin ainekset ja anna maustua viileässä noin tunnin. Valmista pihvit sekoittamalla kaikki ainekset ja muotoilemalla seoksesta pihvejä. Paista pihvit parilalla molemmin puolin kypsiksi. Koko purilaiset paahdettujen sämpylöiden väliin.
Thaipurilainen tammikuun sukuiltapalalla - täytteenä muutakin kuin avokadoa ! |
Thaipurilaiset
4 annosta
Wasabi-majoneesi
5 rkl majoneesia
1 tl wasabi-tahnaa
1 tl limettimehua
1 avokado
Pihvit
400 g kana- tai kalkkunajauhelihaa
2 tl valkosipulia raastettuna
4 tl inkivääriä raastettuna
2 rkl teriyaki-kastiketta
kourallinen korianteria silputtuna
2 vartta ruohosipulia silputtuna
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
8 sämpylää
1-2 chilipalkoa pilkottuna
2 avokadoa viipaloituna
1 lime
Sekoita majoneesin ainekset ja anna maustua viileässä noin tunnin. Valmista pihvit sekoittamalla kaikki ainekset ja muotoilemalla seoksesta pihvejä. Paista pihvit parilalla molemmin puolin kypsiksi. Koko purilaiset paahdettujen sämpylöiden väliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti