maanantai 28. helmikuuta 2011

Gazpachoa etkojen etkoilla

Oltiin viime perjantaina istumassa meillä iltaa vanhalla KY-porukalla. Tarkoitus oli kumota pari lasia viiniä ja nauttia vähän iltapalaa nyyttäripohjalta. Tein kattilallisen gazpachoa valmiiksi jo torstaina kun tiesin perjantain olevan vähän hässäkkää. Vihannesten pilkkomisessa menee oma aikansa mutta aineksiltaan keitto on kyllä hyvää kaikessa keveydessään.




Gazpacho vuohenjuustovaahdolla
(4 annosta)

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1/2 (200 g) kurkku
3-4 (400 g) tomaattia
1 rkl öljyä
5-6 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
2 rkl thai sweet chilikastiketta
1 limetin mehu
1/2 tl mustapippuria
ruohosipulia, basilikaa

Vuohenjuustovaahto
75 g vuohenjuustoa
1 dl vispikermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Tee tomaatteihin ristiviillos ja kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Vedä kuori irti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota ensin sipulit. Sekoita joukkoon paprikat. Hauduta kannen alla muutama minuutti ja nosta kattila liedeltä. Kaada joukkoon vesi. Lisää kasvisfondi, chilikastike, limetin mehu ja mustapippuri. Lisää keittoon lopuksi kurkku- ja tomaattikuutiot. Hienonna joukkoon runsaasti ruohosipulia ja basilikan lehtiä.

Vatkaa kerma ja vuohenjuusto kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Tarjoa vuohenjuustovaahto kylmän keiton kanssa.

Höystä valmis keitto esimerkiksi vuohenjuustolla, katkaravuilla tai yrteillä. Keiton voi valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin. 


Alko suosittelee viiniksi esimerkiksi Uusi-Seelantilaista Sileni Cellar Selection Pinot Grisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti