torstai 3. helmikuuta 2011

Katkislasagne ja juustoleipäsalaatti

Lähi-Valintatalo jätti allekirjoittaneen edellispäivänä todelliseen pulaan kieltäytymällä tarjoamasta sellaisia erikoisia aineksia kuin pinaatti ja feta. Cannelonit jäivät siis toiseen kertaan ja kaupassa oli pakko soveltaa. Vastahakoisesti lähdin kokeilemaan katkarapulasagnea. Ihan hyvää, mutta perinteinen jauhelihalasagne säilyy omassa rankingissä edelleen ykkösenä.

Lihan sijaan lasagnelevyjen ja juustokastikkeen kanssa vuokaan siis heitetiin kuullotettua sipulia ja herneitä tomaattikastikkeessa sekä katkarapuja. Itse suhtauduin aika epäilevästi katkarapujen koostumukseen uunireissun jälkeen. Heitin ne sekaan vielä vähän jäisinä ja lopputulos oli kyllä yllättävän hyvä eikä juurikaan nahkea tai sitkeä.


Juustoleipäsalaatti oli sen sijaan oikein makoisan kirpeä ja löytää tiensä uudelleen pöytään todennäköisesti vapun tienoilla.

***

Juustoleipäsalaatti Waldorfin tapaan
noin 8 annosta

3-4 omenaa
200 g leipäjuustoa
1 tlk ananaspaloja
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl persiljaa hienonnettuna
puolukoita koristeeksi

Kastike
1 tlk kermaviiliä
0,5 rkl omenaviinietikkaa
0,5 rkl sokeria
0,5 tl suolaa

Kuori omenat tarvittaessa. Leikkaa omenat ja juusto pieniksi kuutioiksi. Valuta ananakset. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Pane salaatin ainekset kulhoon. Sekoita kastiksen ainakset keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa n. 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele puolukoilla.

Persilja antaa todella persiljamaisen maun raikkaaseen salaattiin, joten se kannattaa jättää pois jos epäröi pitääkö mausta. Jos omenat ja puolukat on happamia niin kannattaa lisätä vähän reippaammin sokeria.


Update 10.12.2016 // Joskus olisi varmaan kokeilemisen arvoinen keittiön tervehdys myös Waldorfin leivät (<0,35€/kpl!).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti