Zakuska on Venäjällä verrattavissa alkupalapöytään tai skandinaaviseen voileipäpöytään, joka syödään ennen pääruokaa. Kyseessä on kylmien (ja lämpimien) alkuruokien lajitelma, joka Wikipedian mukaan tyypillisesti nautitaan jossain muualla kuin ruokasalissa. Esille voi laittaa mitä mieli tekee, kunhan joukosta löytyy suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa.
Zakuska, esimerkiksi:
Vihersalaattisekoitus
Vihersalaattisekoitus
Graavilohta / lämminsavulohta ja tilli-kermaviilikastike
Venäläisiä suolakurkkuja, hunajaa ja smetanaa
Paistettuja punajuuria vuohenjuustovaahdolla
Paistettuja punajuuria vuohenjuustovaahdolla
Karitsan paahtopaistisiivut ja karpalo-sipuli-hilloke
Paistettuja neulamuikkuja
Paistettuja neulamuikkuja
Ruisleipää ja silliä
Vorschmackia
Pieniä blinejä
Ankkapatéta
Katkaravuilla tai mädillä täytettyjä munanpuolikkaita
Ankkapatéta
Katkaravuilla tai mädillä täytettyjä munanpuolikkaita
Perunoita
Oheisjuomana voi tarjoilla esimerkiksi sampanskajaa tai 4 cl pakastinkylmää vodkaa! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti