Tarve kotikokin majoneesille tuli kun suosikkimajomme Stockalla oli päässyt loppumaan ja thaihamppareiden väliin oli pakko saada avokadomajoneesia.
Saimme kotikokin majoneesireseptin täällä blogissakin ylistetyltä Helsingin kulinaarisen instituutin kastikekurssilta. Erittäin helppoa ja erittäin hyvää!
Kotikokin kokomunista valmistettu majoneesi
1 muna
2,5 dl ruokaöljyä
2 rkl viinietikkaa
2 tl sinappia
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Majoneesi tulee tehdä pikasekoittimella pikasekoittimen omassa astiassa. Laita kaikki ainekset huoneenlämpöisinä pikasekoittimen astiaan (kananmuna alimmaiseksi, sinappi viimeisenä jottei takerru pohjaan). Pidä pikasekoitinta noin 4-5 sekuntia kiinni pohjassa ja nosta hiljalleen ylöspäin noin 5-6 sekunnin ajan. Aineksia ei tarvitse sen suuremmin vatkata. Ja valmista on!
Hyvää Kavlin luomumajoneesia! |
Majon ainekset ennen pikasekottimen käsittelyä |
Kotikokin kokomunista valmistettu majoneesi
1 muna
2,5 dl ruokaöljyä
2 rkl viinietikkaa
2 tl sinappia
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Majoneesi tulee tehdä pikasekoittimella pikasekoittimen omassa astiassa. Laita kaikki ainekset huoneenlämpöisinä pikasekoittimen astiaan (kananmuna alimmaiseksi, sinappi viimeisenä jottei takerru pohjaan). Pidä pikasekoitinta noin 4-5 sekuntia kiinni pohjassa ja nosta hiljalleen ylöspäin noin 5-6 sekunnin ajan. Aineksia ei tarvitse sen suuremmin vatkata. Ja valmista on!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti