sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Mausteinen broilerikeitto

Kun reseptiin sisältyy inkivääriä, kanelia, korianteria ja kookosmaitoa, lopputulos ei voi olla huono! Ohje on poimittu K-ketjun kuukausittaisesta reseptiläpyskästä, jota vähän muokattiin omien mieltymysten mukaiseksi. Pistin porkkanoiden sijaan sekaan suikaloitua kaalia ja paprikaa - ja perunankin olisi voinut tiputtaa kokonaan reseptistä pois. Lopputulos tuntuu kevyemmältä jä vähemmän suomalaiselta.



Mausteinen broilerikeitto
5-6 annosta

4 perunaa
2 porkkanaa
(tai perunan ja porkkanan sijaan esim. paprikaa, kaalia)
2 sipulia
3 lehtisellerin vartta (n. 150 g)
3 valkosipulinkynttä
1 mieto chilipalko
reilu 1 rkl inkivääriä raastettuna
2 tl punaista currytahnaa
2 tl garam masalaa
1 l vettä
2 kana-annosfondia (Knorr Fond du Chef #hyväjuttu)
2 kanelitankoa
2 dl punaisia linssejä
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
400 ml kokoosmaitoa
2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl hunajaa
1 dl korianteria tai minttua hienonnettuna

Päälle
Turkkilaista jugurttia
(hunajaa ja sitruunamehua)

Kuori ja paloittele perunat. Leikkaa kuoritut porkkana ja kuoritut ja halkaistut sipulit ohuiksi viipaleiksi.  Viipaloi lehtisellerinvarret. Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Kiehauta kattilassa tilkassa öljyä sipulit, valkosipulit, chili, inkivääri, currytahna ja garam masala. Sekoita joukkoon loput kasvikset. Lisää vesi, fondi ja kanelitangot. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.

Lisää huuhdellut linssit ja hauduta edelleen 10 minuuttia. Ruskista ja mausta broilerisuikaleet pannussa ja lisää keittoon. Kaada joukkoon kookosmaito ja kuumenna keitto kiehukvaksi. Poista kanelitangot. Mausta vielä sitruunamehulla, hunajalla ja korianterilla tai mintulla.

Tarjoa kuuma keitto jugurtin ja vaalean leivän kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti