torstai 6. tammikuuta 2011

Pekoniin käärittyä naudan sisäfileetä ja papu-sieni paistos

Koska uuden vuoden aattoillallisesta oli kulunut jo monta päivää, vietimme eilen loppiaisen tuoman ylimääräisen vapaapäivän kunniaksi pienimuotoisia illallisia.




Huomattiin, että ei oikein olla totuttu ruokia illallisilla kuvaamaan. Eilenkin kamera tarkoituksella otettiin valmiiksi keittiön nurkalle norkoilemaan illan kuvia varten. Siitä huolimatta ei ruoista tullut jaettavaksi yhtään kuvaa.. Ruokablogi ilman kuvia on tietysti melko tylsä, joten yritämme tsempata asiassa. 

Alkuruoaksi tehtiin blinejä (tattarijauhopussin kyljessä oleva resepti toimii vallan mainiosti, etenkin jos ehtii kohottamaan taikinaa muutaman tunnin), joiden kanssa oli tarjolla perinteiseen tapaan smetanaa, punasipulia, suolakurkkuja ja siian mätiä. 

Pääruokana tarjoiltiin pekoniin käärittyä naudan sisäfilettä, papu-sienipaistosta sekä pieniä uuniperunoita valkosipuli-yrttitahnalla.

Jälkiruoaksi söimme Stockalta haettua sitruunajäätelöä ja muutamia juustoja pistaasibiscottien, hillojen ja hunajan kera. Alkuruoan blinit tekivät illallisesta tavallista raskaamman, joten juustot olisi hyvin voinut jättää kansanterveyden nimissä jääkaappiin odottamaan seuraavaa tarjoilukertaa. :)

Uutena samppanjatuttavuutena taloon tuotiin Maurice Lassallen Brut Rosé joka oli varsin erinomaisen makuista ja todella kauniin punaista! 



Pekoniin käärittyä naudan sisäfileetä ja papu-sieni paistos

Mausta n. 150 g naudan sisäfileepihvit suolalla ja pippurilla. Kääri pekonisiivu pihvin ympäri ja kiinnitä coctailtikulla. Paista lihat nopeasti pannulla (1 min kummaltakin puolelta) ja kypsennä loppuun uunissa n. 8-12 minuuttia (kunnes sisälämpö on 53 astetta). Anna pihvien vetäytyä folion alla noin 5 minuuttia ennen tarjoamista. 

300 g tuoreita vihreitä papuja
2 punasipulia
150 g tatteja tai portobellosieniä
1 omena

Keitä papuja noin 2 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa pavut pieniksi. Suikaloi punasipulit. Kuutioi sienet ja omena. Kuullota sipulit ja sienet pannulla. Lisää pavut sekä omenat ja anna kypsyä hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti