sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Helppo pannuleipä

Menasin leipoa uuden työviikon varalle taas sämpylöitä, mutta toukokuun Glorian Ruoka&Viini -lehdessä oli näppärä ohje pannuleivälle, jota päätin sämpylöiden pyörittelyn sijaan kokeilla. Tein taikinan ruokakaappien sisällön rajoitusten vuoksi piimään ja sämpyläjauhoihin. Todella hyvää ja todella pienellä vaivalla!




Helppo pannuleipä
1 pieni pellillinen

5 dl täysmaitoa
25 g tuorehiivaa
1/2 dl rypsi/oliiviöljyä tai voisulaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl suolaa
n. 9 dl vehnä-, täysjyvävehnä- tai hiivaleipäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita

Lisäksi
3/4 dl auringonkukansiemeniä tai/ja kaurahiutaleita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele tuorehiiva joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin pieneen määrään jauhoja ja lisää vasta sitten maitoon. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita taikina haarukkavatkaimella tasaiseksi. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet joukkoon.

Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla. Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä leivinpaperille. Ripottele siemeniä tai/ja kaurahiutaleita päälle ja painele ne kevyesti leivän pintaan. Painele taikinalevy veitsellä noin 24 palaan. Anna leivän kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa keittiöpyyhkeellä peitettynä noin 30 minuuttia.

Pistele leivän pinta haarukalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 15-20 minuuttia. Tarjoa leipä uunituoreena esimerkiksi luomukirnuvoin kanssa.

Päälle voi siementen ja kaurahiutaleiden sijaan ripotella myös juustoraastetta! Pannuleipä on parhaimmillaan vastapaistettuna. Jos leipää jää yli, siitä syntyy seuraavana päivänä lähes tuoreen veroista paahtamalla tai grillaamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti