lauantai 3. syyskuuta 2011

Rapurisotto uuniporkkanoilla

Rapujuhlissa pääruoaksi tehtiin Jamie Oliverin reseptin mukaisesti rapurisottoa. Alastoman kokin paluussa on muutenkin erinomaisia risottoreseptejä, joista aiemmin ollaan testailtu risottoa paahdetuilla valkosipulinkynsillä, timjamilla sekä mascarponejuustolla. Tuota ei näemmä ole tullut kuitenkaan kirjoiteltua tänne sähköisen arkiston puolelle, joten täytyy ottaa pian uudestaan listalle!



Risotto, jossa on katkarapuja, herneitä, basilikaa ja minttua
6 annosta

perusrisotto 6 hengelle (400 g riisiä)
nokare voita
3 kourallista herneitä
500 g katkarapuja kuorittuna
kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
puoli kourallista tuoretta minttua silputtuna
1 sitruunan mehu
neitsytoliiviöljyä

Kuumenna kattilassa nokare voita. Paista siinä kevyesti puolet herneistä. Lisää joukkoon tilkka kala- tai kasvislientä ja anna hautua, kunnes herneet ovat pehmeitä. Painele kypsät herneet kauhalla tai perunanuijalla kattilan pohjalle soseeksi tai soseuta sauvasekoittimella.

Kun olet lisännyt perusrisottoon lähes kaiken liemen ja riisit ovt jo melko kypsiä, lisää joukkoon hernesose, loput herneet sekä katkaravut. Anna hautua 2 minuuttia - katkaravut ja herneet kypsyvät todella nopeasti. Lisää perusrisoton voi, tuoreet silputut yrtit ja sitruunamehu. Älä lisää risottoon lainkaan parmesaania. Sekoita, maista ja tuo heti tarjolle. Päälle voi ripotella oliiviöljyä lisämausteeksi.

***

Jeeralla, timjamilla, voilla ja chardonnaylla höystetyt uuniporkkanat
4 annosta

500 g miniporkkanoita
1/2 tl jeeran- eli juustokuminensiemeniä murskattuina
1 kourallinen tuoreita timjaminlehtiä
4 nokaretta voita
1 lasi chardonnayviiniä
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Repäise noin puolitoistametriä foliota ja taita se kaksinkerroin. Nostele kaikki muuta aineet paitsi viini ja mausteet folion keskelle. Kääri reunat ylös. Kaada viini porkkanoiden joukkoon ja ripottele suolaa ja pippuria päälle. Taita folion reunat ylös tiiviiksi nyytiksi. Paista uunissa 45 minuuttia eli kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti