lauantai 5. marraskuuta 2011

Paahdetut kirsikkatomaatit

Yksi syksyn monikäyttöisimmistä resepteistä on ollut paahdetut kirsikkatomaatit. Niitä voi tarjota salaatissa, alku- tai pääruoan lisukkeena tai muutaman päivän oliiviöljyssä lepäämisen jälkeen leivän päällä.


Paahdetut kirsikkatomaatit

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Paahda 110-asteisessa uunissa n. 2,5-3 tuntia, sen mukaan kuinka kiinteitä tomaateista haluat. Lisukkeena tarjottaessa paahdon voi halutessaan jättää hieman alle 3 tuntiin, mutta kun tomaatit menevät salaattiin kannattaa niitä paahtaa (ainakin) 3 tuntia. Tomaattien kiinteytymistä voi seurata paahdon loppupuolella, koska paahtoaika riippuu myös uunin tehoista. Ripottele paahdettujen tomaattien päälle oliiviöljyä, tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Tomaatit voi laittaa myös yrttien kanssa oliiviöljyyn maustumaan pariksi päiväksi ja tarjota maustumisen jälkeen esimerkiksi paahtoleivän tai salaatin lisukkeena. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti