keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Amerikkalainen juustokakku

Oli pakko tsekata voittaako amerikkalainen juustokakku tällä hetkellä kotitalouden hittilistalla olevan tavisjuustokakun - omasta mielestäni ei voittanut. Amerikkalainen juustokakku on selvästi tukevampi ja kakkumaisempi tavisjuustokakkuun verrattuna, varmasti siksi että täytteen jauho- ja munapitoisuuden lisäksi kakku valmistetaan uunissa. Amerikkalaisesta juustokakusta mieleen tulee jotenkin lapsena syödyt rahkapullat, kun tavisjuustokakussa maistuu selkeästi (raikas) tuorejuusto.

Tämä kyseinen resepti löytyi Hesarin Ruokatorstai-kirjasta.



Amerikkalainen juustokakku

Pohja:
150 g piparkakkuja tai keksejä (n. 3 1/5 dl murusina)
50 g erittäin pehmeää voita

Täyte:
100 g voita
1 dl sokeria
3 munaa
250 g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
runsas 1 dl ranskankermaa tai smetanaa

Vuoraa leivinpaperilla pyöreä vuoka, mielellään irtopohjainen. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murskaa piparkakut ja sekoita joukkoon pehmeä rasva. Painele seos vuoan pohjalle niin, että saat pienet reunat torttuun.

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten jokaisen munan lisäyksen jälkeen. Sekoita joukkoon rahka, vaniljasokeri, vehnäjauhot ja ranskankerma. Vatkaa seos tasaiseksi.

Kaada rahkaseos piparkakkupohjan päälle ja laita kakku uuniin. Paista 175-asteessa 40-50 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Jäähdytä kakku. Tarjoile kirpeänmakean hillon kanssa.

Hesarin vinkki: Kakun seuraksi voi tehdä kastikkeen soseutetuista pakastemarjoista ja sokerivedestä tai valmistaa hillon pakasteena myytävistä hillomarjoista pussin ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti