sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Parsapiirakka

Kaikista kokeilemistani parsapiirakkaresepteistä tämä on ehdottomasti paras!




Parsapiirakka

Pohja
150 g voita tai margariinia
0,5 dl parmesaaniraastetta
4 dl vehnäjauhoa
0,5 dl vettä

Täyte
1 kg vihreää parsaa
vettä keittämiseen
0,5 tl suolaa ja ripaus sokeria
1 tl sitruunamehua

Kuorrutus
4 munaa
2 dl kermaa
1 dl parmesaaniraastetta
ripaus rouhittua mustapippuria

Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa. (Huom! Valmistaikinat ovat kiirreessä tai viitsimisen puutteessa aivan yhtä hyviä - erityisesti Sunnuntain suolainen piirakkataikina.)

Kuori parsat ja keitä niitä noin 3 minuuttia suolalla, sokerilla ja sitruunalla maustetussa vedessä. KAada parsat siivilään.

Painele taikina ympyränmuotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja. Paista piirakkapohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Lado parsat piirakkapohjalle viuhkan muotoon (kaikki parsat lepäävät piirakan keskiosasta vuoan reunan suuntaan), vältä mahdollisuuksien mukaan parsojen varsien pilkkomista. Pilkkomista täytyy jonkin verran tehdä, koska piirakan keskiosa tulee luonnollisesti nopeasti täyteen parsan varsista ja ulkoreunoilla on väljempää. Kun asettelu on valmis, sekoita kuorrutusainekset ja kaada seos vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti