sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Rosmariinikastike


Syötiin meillä eilen taas pitkästä aikaa illallista: hapankorppuja nokkospestolla ja latva-artisokkasoseella, palsternakka-piparjuurikeittoa ompulla ja villisikaa rosmariinikastikkeen, risoton ja keitettyjen valkosipuli-porkkanoiden kanssa.  



Rosmariinikastike

1 salottisipuli
10 g voita
1 dl punaviiniä
6 kpl kokonaisia valkopippureita
1/2 laakerinlehteä
1 rkl hienonnettua persiljaa (varret voi olla mukana)
2-3 rosmariinioksaa
3 dl tummaa lientä
Suurustukseen n. 1 tl maizenaa (huom, demi glacet on yleensä suurustettuja mutta jos käyttää jotain muuta lientä, täytyy varautua suurustamaan)

Kuullota hienonnettu salottisipuli voissa minuutin verran. Lisää joukkoon punaviini, pippurit, laakerinlehti, persilja ja rosmariini. Keitä lähes kuivaksi. Lisää tumma liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi toiseen kattilaan. Mausta lopuksi suolalla tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti