sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Punajuuri-piparjuurikeitto

Jo pari vuotta reseptiarkistoissa vuoroaan odottanut keitto-ohje pääsi vihdoin ja viimein tuotantoon - joskin pikkuisen muokattuna. Illallispöytään valittu valkoviini ei nimittäin olisi pärjännyt kovin hyvin punajuurelle, joten päädyin kaupassa ottamaan punajuuren sijaan palsternakkaa. Palsternakkaa ollaan käytetty ennenkin keitoissa mutta lähinnä vaniljan ja kuohukerman kanssa. Toimi erittäin hyvin myös tymäkämmän piparjuuren seurana!



Punajuuri-piparjuurikeitto
3 annosta

500 g keitettyjä punajuuria
5 dl maitoa
100 g Piparjuurituorejuustoa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Seos pinnalle:
1 omena
1 sipuli
0,5 rkl öljyä
tuoretta meiramia tai oreganoa

Kuumenna paloitellut tai raastetut punajuuret ja maito pinnoitetussa kattilassa sekoittaen. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää tuorejuusto nokareina. Sekoita keitto tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuutioi kuorittu omena. Suikaloi sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia, lisää joukkoon omenat ja mausta hienonnetulla meiramilla tai oreganolla.

Annostele keitto lautasille ja lusikoi päälle sipuli-omenaseosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti