tiistai 9. heinäkuuta 2013

Äidin raparperichutney

Pohdittiin kesäkuun alussa raaskiiko raparpereista tehdä chutneytä vai pitäisikö vetää kaikki hilloksi. Onneksi päädyttiin kokeilemaan, chutney on lyömätön erityisesti grillatun possun ja kanan kanssa! Jos chili on lähellä sydäntä, keittovaiheessa kannattaa lisätä mukaan makean chilikastikkeen lisäksi tuoretta chiliä paloiteltuna.

 

Raparperichutney

500 g raparperia
2-4 sipulia
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
1-2 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
3 dl hillosokeria
2 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
1 dl valkoviinietikkaa

Leikkaa raparperi pieniksi paloiksi, silppua sipuli. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna. Hauduta noin 15 minuuttia, kunnes raparperi on pehmennyt soseeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti