maanantai 15. heinäkuuta 2013

Pastacarbonara ilman pastaa

Facebookista bongattu Glorian Ruoka & viinin täydellisen kevyt ja kesäinen pastaresepti!


Kaalikarbonara
4 annosta

1 kg kevätkaalia
Suolaa
180 g pekonia
(250 g herkkusieniä, jos haluat runsaamman pastan)
(50-100 g voita, huom! pekonienkin rasvat riittävät)
100 g pecorinoa tai parmesaania
4 kananmunankeltuaista
1 dl basilikaa
mustapippuria myllystä

Irrota kevätkaalista lehdet ja leikkaa ne pikkurillin paksuisiksi suikaleiksi. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja mausta se suolalla. Keitä kaalisuikaleita 1 minuutti. Nosta kaali kauhalla siivilään. Jäähdytä kaali laskemalla siivilään kylmää vetää. Näin kaali säilyy kirkkaan vihreänä. Valuta kaali kuivaksi.

Leikkaa pekoni suikaleiksi. Ruskista se rapeaksi suuressa kasarissa tai paistinpannussa. (Lisää herkkusienet ja ruskista. Lisää voi ja anna sen sulaa.) Lisää kaali ja pyörittele, kunnes se on lämmennyt.

Annostele ruoka lautasille ja raasta juusto päälle. Revi yrtinlehtiä pinnalle ja rouhi pippuria päälle. Kruunaa annokset raaoilla kananmunankeltuaisilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti