keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Omena-fenkolisalaatti savulohelle

HS:n vuoden 2009 vappu-ruokatorstaista napattu resepti, joka osui käteen kun kävin läpi vanhoja talteen otettuja paperireseptejä. Ei vaadi hellaa, joten toimii hyvin pienemmässäkin keittiössä!


Omena-fenkolisalaatti savulohelle

2 kirpeää omenaa, esim. Granny Smith
1 fenkoli
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl vettä
tilliä

Leikkaa omena ja fenkoli ohuiksi tikuiksi. Sekoita etikka ja vesi keskenään. Ripottele sokeria ja suolaa fenkoli- ja omenapalojen päälle kulhoon. Lisää etikkaliemi. Silppua saksilla tilliä ainesten joukkoon. Sekoita hyvin. Anna maustua parin tunnin ajan. Tarjoa kylmä- tai lämminsavustetun lohen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti