keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Lohinyytit ja lime-avokadosalsa

Stockmann ehdotti viime joulun julkaisussaan mädin, smetanan ja graavilohen tilalle uutta yhdistelmää, lohta ja avokadosalsaa. Ei päässyt mukaan meidän kotitalouden joulupöytään mutta toimii hyvin näin kesäaikaan.

Lohinyytit

4 palaa à 140 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
Valkopippuria, suolaa
100 g ilmakuivattua kinkkua

Laita kaksi viipaletta kinkkua vieri viereen, vähän limittäin. Laita lohipala kinkun päälle, mausta varovasti suolalla ja pippurilla. Kääri kinkku lohipalan ympärille, kohtalaisen tiukaksi paketiksi. Paista paketti joka puolelta kuumassa pannussa noin 1 min / sivu. Laita uunivuokaan ja uuniin 5 minuutiksi 120 asteeseen.

Lime-avokadosalsa

2 kypsää avokadoa
1/2 limen mehu ja raastettu kuori
1 pieni murskattu valkosipulin kynsi
Ripaus sormisuolaa
1 tl piparjuuritahnaa
2 rkl hienoksi silputtua korianteria

Valmista salsa juuri ennen tarjoilua. Murskaa avokado karkeasti. Lisää välittömästi hyvin pestyn limetin mehu ja kuori, sekoita. Lisää muut ainekset, sekoita.

Lisäkkeenä voi tarvittaessa tarjota esimerkiksi juuresgratiinia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti