maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kurkku-feta-vesimelonisalaatti

Tästä Hesarin ruokatorstain julkaisemasta salaattireseptistä tuli allekirjoittaneen uusi suosikki! Todella hyvän makuinen ja saa tarvittaessa tyylikkäästi esille, kunhan astia on riittävän iso - veneessä tyydyttiin pienempään boksiin.


Kurkku-feta-vesimelonisalaatti

2 pientä kurkkua
500 g kypsää vesimelonia

Kastike:
1 tl hienoksi raastettua sitruunan kuorta
2 rkl sitruunan mehua
1/2 tl merisuolahiutaleita
1/2 dl neitsytoliiviöljyä
1 tl sokeria
1 rkl silputtua tuoretta minttua

Lisäksi:
150 g fetaa
(paahdettuja) kurpitsansiemeniä

Huuhtele kurkut. Leikkaa kurkut ohuiksi, leveiksi ja pitkiksi suikaleiksi juustohöylällä (tai mandoliinileikkurilla). Kuori ja lohko vesimeloni. Nosta kurkkusuikaleet ja vesimeloninpalat vadille. Yhdistä kastikeainekset kulhossa ja valuta kastike tasaisesti kurkulle ja vesimelonille. Anna maustua huoneenlämmössä 15-30 minuuttia.

Murenna päälle fetajuusto ja viimeistele kurpitsansiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti