torstai 11. heinäkuuta 2013

Katkarapukasari

Hesarin tämän kevään ruokatorstain katkarapupadassa on vähän samaa henkeä meidän kotitalouden äyriäispatasuosikin kanssa - katkarapukasari on vain aineksiltaan hieman kevyempi. Hesarin artikkelissa vinkataan, että mikäli katkarapukasarin haluaa siirtää ysikytluvulle, kerma-maidon voi korvata kookosmaidolla ja maustaa pataa tomaatin sijaan limellä. Ne, ketkä toivovat tymäkämpää makua ylipäätään, voivat kasvattaa chilin ja valkosipulin määrää.


Katkarapukasari
(4-6 annosta)

1 keskikokoinen purjo
1-2 rkl öljyä
300 g tuoreita herkkusieniä
2 isoa paprikaa
1/2 isoa chiliä
3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl vehnäjauhoja
2 pientä tlk tomaattipyreetä
3 dl kuohukermaa
8 dl täysmaitoa
1 1/2 tl suolaa
400 g katkarapuja

Puolita ja huuhtele purjo. Viipaloi purjonvarsi. Huuhtele ja viipaloi sienet. Pese paprika, halkaise se ja poista siemenet. Pilko paprika pieniksi. Puolita chili, poista siemenet. Leikkaa malto pieniksi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna rasva suuren kattilan pohjalla. Kuullota purjoa hetken ajan. Lisää kattilaan sienet ja sekoittele heti. Lisää paprika, chili ja valkosipuli. Ripottele päälle jauhot. Sekoita. Lusikoi joukkoon tomaattipyree. Sekoita uudelleen.

Kaada joukkoon kerma ja maito. Kuumenna. Anna keiton kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla. Sekoita, tarkista maku.

Laita kattilaan valutetut katkaravut. Anna keiton kiehahtaa uudelleen mutta älä keitä, jotta katkaravut eivät sitkisty. Tarjoa heti tuoreen patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti